Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Buro Vrouw voor vrouwen én mannen

Geplaatst op: 25 januari 2018

Henrike Bosman-Altena is gestart met Buro Vrouw. Na een lange loopbaan in de zorgsector volgde ze een opleiding bij Care for Women. Met haar eigen praktijk richt ze zich op vrouwen met hormonale klachten, maar ook mannen kunnen bij haar terecht voor bijvoorbeeld een ‘healthcheck’.

“Voor jongeren in de puberteit bestaat altijd veel begrip, over vrouwen in de overgang wordt vaak wat lichtzinnig gedaan”, vertelt Henrike in haar praktijk aan de Lisdodde. En dat terwijl de overgang veel heftiger dan de puberteit kan zijn. “Dat komt vanwege de schommelingen in de hormonen, die voor hartkloppingen, opvliegers en overmatig zweten zorgen. Met de juiste behandelingen, adviezen en interventieprogramma’s kunnen vrouwen zich snel weer goed voelen.”

Dat is precies waar de 150 praktijken van Care for Women een betekenis in kunnen hebben. Henrike vult nu een blinde vlek op in de regio Kampen en Zwartewaterland, waar deze specialisten nog niet actief waren. “Tijdens mijn consulten staan rust en persoonlijke aandacht centraal. Samen gaan we op zoek naar een behandeling die bij de vrouw met klachten past. Geen vrouw is immers gelijk”, vertelt Henrike.

Niet alleen vrouwen in de overgang kunnen bij haar aankloppen. Ook jongere vrouwen met vragen over anticonceptie en sneller en gezond zwanger worden zijn bij haar aan het goede adres. “En daarnaast doe ik health checks voor vrouwen én mannen. Daarbij onderzoek ik de gesteldheid van een lichaam, onder meer door vetpercentage, bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker te meten. Ook meet ik het zogenoemde visceraal vet: vet rond de organen. Dat is een van de belangrijkste oorzaken van hart- en vaatziekten”, legt Henrike uit.

Een consult duurt een uur en kost € 67,50 exclusief eventuele benodigdheden voor aanvullend onderzoek of medicatie. De consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Een afspraak maken is heel eenvoudig. Je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig en kunt zo bij mij een afspraak maken. Dit kan online, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit kan via www.burovrouw.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500