Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Studentes organiseren grote ‘catwalk en dinnershow’ in De Kaaihof

Geplaatst op: 25 januari 2018

Emmely Heutink en Sylvana van Dam uit Genemuiden volgen een modeopleiding in Amsterdam. Onderweg naar de hoofdstad filosofeerden ze over het organiseren van een grote modeshow in hun woonplaats. “Een dag later kregen we op school de opdracht om een evenement te organiseren: daar hoefden we dus niet lang meer over na te denken”, lacht het duo. Op 9 februari is het resultaat van al hun inspanningen te zien in De Kaaihof.

‘Catwalk en Dinnershow’ noemen ze het evenement waaraan zes modezaken uit Genemuiden meedoen. Modeliefhebbers genieten dubbel deze avond. “Tijdens een fingerfood diner presenteren de modellen de nieuwste kleding en accessoires. De reacties op ons evenement zijn superleuk. Het was ook al even geleden dat er een grote modeshow in Genemuiden was”, vertelt Emmely. Het enthousiasme blijkt ook uit de kaartverkoop die dinsdag pas van start ging. 24 uur later hadden al honderd bezoekers zich aangemeld.

En dat allemaal voor een opdracht van de Style School by Danie, gevestigd in het World Fashion Center in Amsterdam. Studenten worden daar op een breed terrein opgeleid voor de modewereld. Sylvana: “Dat we bij elkaar op de opleiding zitten, is leuk en makkelijk bij het reizen naar school. Twee keer in de week gaan we die kant op. Tijdens een van de autoritten vertelde Emmely dat ze graag een modeshow wilde organiseren. Ik liep met dat zelfde idee rond. Toen school voor het vak ‘evenement styling’ met deze opdracht kwam, reageerden ook onze medestudenten Kaylee Vlasblom, Sanne van Putten en Cherylle Stein heel enthousiast. En vervolgens zijn we aan het organiseren geslagen.”

Emmely opent een notitieboek dat ze heeft opgedeeld in onderwerpen die van belang zijn voor het evenement. Daar blijkt al uit dat ze de Catwalk en Dinnershow groot aanpakken. “Ik ben eerst naar De Kaaihof gegaan. Toen die positief reageerden hebben we de modezaken benaderd, maar ook veel bedrijven die ons wilden sponsoren. De medewerking is fantastisch. Bedrijven als Vivaldi en PH Verhuur verzorgen bijvoorbeeld de aankleding van de zaal en ook voor de verloting hebben we prachtige prijzen kunnen regelen”, vertelt Emmely, die er aan toevoegt dat de opbrengst van de avond naar OK Madeleine gaat. Dat fietsevenement van Genemuider ondernemers verdeelt dit bedrag onder de goede doelen Refilwe en Sampark.

Gastvrouwen leiden de modeliefhebbers straks naar hun tafel. Linda Peute heeft de presentatie van het evenement in handen, waarop De Groene Lantaarn, Pand21, Kitsch & Koters, Juwelier Brouwer, Jan Rein Schoenmode en AnneModa hun voorjaarsmode presenteren. De studenten regelen verder zo ongeveer alles. Tot de publiciteit na afloop aan toe. “Bezoekers kunnen straks bij een mooie wand foto’s maken die ze met een recensie van het evenement op Facebook kunnen plaatsen. De leukste inzendingen dingen mee naar een leuke prijs”, legt Sylvana uit.

Bezoekers betalen 22 euro voor de modeshow, inclusief het fingerfood diner, een welkomstdrankje, extra consumptie en een goodiebag. Vermoedelijk zijn dat vooral vrouwen, weten Sylvana en Emmely. Glimlachend: “De modezaken showen ook herenkleding en mannen zijn natuurlijk van harte welkom, maar eerlijk gezegd is het een echt vrouwenevenement.”

De zaal is om 18.30 uur open, een half uur later begint het culinaire modespektakel. Kaarten zijn te reserveren via catwalkdinnershow@gmail.com

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500