Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuidenaar wint bijzondere zaak

Geplaatst op: 4 februari 2018

Genemuidenaar G. Driessen heeft een bijzondere rechtszaak gewonnen. Hij vocht een verkeersboete aan die hij kreeg voor door rood licht rijden in Zwolle. Driessen stapt daar elke ochtend op de trein en rijdt meestal rond 06.00 uur over de Blaloweg. Daar werd hij in april 2017 geflitst.

Dat gebeurde op het moment dat de verkeerslichten net aansprongen, een paar seconden voor 06.00 uur. Volgens Driessen reed hij daarom niet bewust door rood licht. Hij maakte bezwaar met als argument dat de verkeerslichtinstallatie nog aan het opstarten was tijdens het passeren van de kruising.

De rechter stelde de Genemuidenaar in het gelijk en schold het boetedrag kwijt, hoewel de overtreding wel is blijven staan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500