Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Anna op de Duofiets

Geplaatst op: 7 februari 2018

Niet voor iedereen weggelegd: een rondje fietsen met een Olympisch kampioene. Hazelaar-bewoonster De Jong legde woensdag echter samen met Anna van der Breggen het eerste rondje op de nieuwe duofiets van De Hazelaar. Meneer van den Berg had de primeur van een kort rondje op de rolstoelfiets.

De zaal van De Hazelaar zat woensdag stampvol met bewoners en genodigden. Ze zagen toe hoe Anna van der Breggen met een kleine schaar twee enorme cadeaus uitpakte. Dat gebeurde niet voordat activiteitenbegeleidster Jeannette van de Vegte de wielrenster had geïntroduceerd. Het contact was overigens snel gelegd, moeder Magda van der Breggen werkt namelijk in De Hazelaar.

Van der Breggen keek onder meer terug op haar fietsjeugd in Hasselt. Ze gaf jaren na dato ook fraude van de familie Van der Breggen toe. “Wielrennen mag je vanaf je 8e jaar, maar toen ik zeven was heeft mijn vader een jaartje gesmokkeld. De wedstrijd was dichtbij en ik wilde zo graag”, glimlachte Van der Breggen, die overigens in een andere gemoedstoestand over de streep kwam. “Ik kwam lopend, huilend ook, als laatste over de streep…” Dat zou in de jaren daarop sterk veranderen. Ondertussen heeft ze zo ongeveer alle grote wedstrijden op aarde wel gewonnen.

Een ritje op een duofiets was echter ook voor de kampioene nieuw. Met een kort rondje rondom de Hazelaar is de fiets in gebruikgenomen. Bewoners kunnen die vanaf nu gratis gebruiken. “Ook op mooi zomeravonden…”, aldus Van der Vegte om aan te geven dat de vrijheid van lenen groot is. Niet-bewoners kunnen de fiets, een soort tandem, voor een klein bedrag lenen. De fietsen zijn onder meer mogelijk gemaakt door subsidie van de rijksoverheid.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500