Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV goed in eigen zaal

Geplaatst op: 18 februari 2018

Afgelopen zaterdag organiseerde EGSV in samenwerking met de KNGU District Oost de derde plaatsingswedstrijd D/C-niveau. Maar liefst 7 teams van EGSV verschenen aan de start en met succes!

In de ochtendwedstrijd mocht het C junioren trio bestaande uit Pien Feenstra, Ashley Jager en Noëlle ten Hoeve het spits afbijten. Als aller eerste team van de dag mochten zij hun tempo-oefening laten zien. Een prachtige oefening welke bestaat uit diverse salto’s en lengte as draaien. Deze oefening werd beloond met een score van 23,42. Daarna volgde hun balansoefening, een foutloze oefening waar zij een puntentotaal van 23,52 voor kregen. Dit totaal van 46,94 bleek bij de prijsuitreiking goed voor een prachtige derde plek.

In de ochtendwedstrijd was het eveneens tijd voor de D junioren teams van EGSV. Het Duo Lieke van Dijk en Myrthe Beens wonnen bij de eerste plaatsingswedstrijd al een mooie gouden medaille. In Genemuiden wilden zij dit graag evenaren. Met een foutloze oefening lukte hen dit bijna, bij de prijsuitreiking moesten zij helaas één team voor zich laten want hun score van 23,90 bleek net twee honderdste te kort voor een gouden medaille.

Voor het team bestaande uit Pascalle Veenhof, Jasmijn Jansen en Zenna Eenkhoorn was de spanning om te snijden. De vorige wedstrijd werden zij knap tweede maar door wat wijzigingen kort vooraf waren zij deze keer minder zeker van hun zaak. Toch konden zij hun zenuwen de baas blijven en zetten ze een erg mooie oefening neer. Met en score van 23,50 mochten zij een zilveren medaille in ontvangst nemen.

Alle drie de teams hebben zich met dit mooie resultaat weten te plaatsen voor het Oost Nederlands Kampioenschap.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan de D senioren teams van EGSV. Het duo Lana van der Haar en Roos van Dalfsen werden de vorige wedstrijd vervelend vierde. Dit wilden zij graag veranderen en dit lukte. Met een prachtige oefening en een mooie score van 23,45 werden zij tweede. Het trio Nina Kolk, Jenice van Dijk en Inge Thiele heeft ook vlak voor de wedstrijd nog een aanpassing moeten doen maar gelukkig wisten zij het hoofd cool te houden en scoorden zij met een erg mooie oefening een punten totaal van maar liefst 23,95. Dit bleek goed voor een derde plek en dus een mooie bronzen medaille.

Ook deze twee teams kunnen zich klaar gaan maken voor het Oost Nederlands Kampioenschap.

Minder succes was er voor het duo Nina Naberman, Maaike Roetman en het trio Laureen Schurink, Rosalie Vinke en Maaike Kleine. Beide teams lieten een mooie oefening zien, maar dit bleek niet voldoende voor doorstroming. Met een score van 23,05 voor Nina en Maaike en 23,40 voor Laureen, Rosalie en Maaike werden zij respectievelijk 6e en 5e.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500