Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘In Zwartewaterland kun je je geen drie dagen vermaken’

Geplaatst op: 19 februari 2018

“Bootjesmensen vinden dat er op zondag niks te doen is in onze gemeente. Dat vinden wij als SGP wel goed.” Lijsttrekker Maarten Slingerland zette al snel de toon op de eerste bijeenkomst van de heropgerichte SGP-jongerenafdeling Zwartewaterland. Die was zaterdagavond in ‘t Olde Staduus. Zo’n 40 jongeren bezochten de avond.

Slingerland was te gast en vertelde over het reilen en zeilen van de politiek en de komende gemeenteraadsverkiezingen. De jongeren kregen uitleg over het verkiezingsprogramma – “Dat is een saai boek en er staat in wat wij willen” – en de speerpunten van de SGP bij de komende verkiezingen. Een extra hotel lijkt hem overbodig, want: “In Zwartewaterland kun je je geen drie dagen vermaken.”

Ook ging hij in op het rumoer rond de zwembaden in de afgelopen raadsperiode. “Wij hebben vier jaar geleden de subsidie voor de zwembaden wat teruggedraaid”, legde hij uit. “De zwembaden vallen onder een stichting, en die stichting moet zelf zorgen dat ze het zwembad gefinancierd krijgen. De gebouwen zijn wel van gemeente.”

Volgens de lijsttrekker zijn alledrie zwembaden qua technisch onderhoud van slechte kwaliteit. “Wij willen direct na de verkiezingen praten met zwembaden en een duidelijke visie ontwikkelen en uitvoeren. Als we zo doorgaan, dan gaat er vanzelf een bad dicht omdat ‘ie vanuit veiligheidsoverwegingen niet meer open mag blijven.”

Slingerland sprak de verwachting uit dat er na de verkiezingen meer aandacht komt voor duurzaamheid. “Ik denk dat wij het in de volgende periode zeker over windmolens gaan hebben”, stelde de SGP-lijsttrekker. “We moeten de aarde niet alleen bebouwen. We moeten hem ook bewaren.”

De SGP wil na de verkiezingen de bedrijvigheid stimuleren. “Wij willen alle bedrijven hier houden. Er moet voor jullie ook toekomst zijn.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500