Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wachten op de centimeters

Geplaatst op: 26 februari 2018

Foto De Eendracht

Vrijwilligers van Volksijsbaan De Eendracht hebben maandagavond een ‘windtapijt’ geplaatst. Dat moet de baan beschermen tegen de wind, zodat de wakker dicht vriezen. En als dat gebeurt, is het vervolgens wachten op de ‘centimeters’. Als de ijsvloer dik genoeg is, kan er mogelijk deze week nog op worden geschaatst. De sneeuw die maandagavond ineens uit de lucht viel, is wat dat betreft geen positief nieuws. Wel gaat het de komende dagen ook overdag vriezen. Overigens kan er op dit moment nog nergens in de regio worden geschaatst. In Staphorst was de ijsbaan ’s ochtends open, maar de wind en de felle zon tastten de kwaliteit van het ijs snel aan.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500