Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Avond over brand met rampzalige gevolgen

Geplaatst op: 5 maart 2018

Komende donderdagavond (8 maart) presenteren de Gællemuniger Taelkrink en de St. vrienden van Oud Genemuiden een programma over de Stadsbrand van Genemuiden in De Meente. Deze brand, volgende week 150 jaar geleden, had voor Genemuiden enorme gevolgen, die jaren later nog merkbaar waren.

Voor de pauze wordt d.m.v. verhalen en liedjes vooral de emotionele kant van de ramp belicht: wat gebeurde er allemaal, hoe reageerden de mensen. Na de pauze wordt nader ingegaan op een aantal feiten rond de brand.

De avond wordt gehouden in zaal De Stadskamp in De Meente (Dorus Rijkersstraat 2, Genemuiden) en begint om half 8. De entree is gratis; wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500