Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 maart 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente pakt foutparkeerders aan

Geplaatst op: 5 maart 2018

De gemeente Zwartewaterland gaat toezien op het vrijhouden van de doorgang in diverse straten. De gemeente vraagt haar inwoners om op te letten waar ze de auto parkeren en daarbij tevens de brandkranen vrij te houden. De komende twee weken worden waarschuwingen uitgedeeld voor het foutparkeren. Daarna volgen sancties.

De gemeente heeft de afgelopen periode met enige regelmaat klachten en meldingen ontvangen van zowel inwoners als hulpdiensten over de doorgang in diverse straten. Vooral in oudere wijken, waar de straten smaller zijn, kunnen de hulpdiensten regelmatig een adres niet (goed) bereiken. In geval van een calamiteit kan dit tot vervelende situaties leiden.

Parkeer verstandig

Parkeervakken geven aan waar inwoners zonder overlast kunnen parkeren. “’s Avonds en ’s nachts zijn er vaak niet voldoende parkeerplekken,” geeft wethouder Gerrit Knol namens het college van burgemeester en wethouders aan. “Hierdoor worden auto’s vaak aan beide zijden van de weg geparkeerd. Dit is op zich geen probleem als de straat breed genoeg is én er strak langs de kant geparkeerd wordt. Een brandweerwagen of vrachtauto moet er door kunnen. Wij vragen onze inwoners dan ook om verstandig te parkeren zodat de doorgang vrij blijft.”

Wethouder Knol benadrukt dat bij brand of een andere calamiteit elke seconde telt. “Een klein brandje kan zich in enkele minuten ontwikkelen tot een grote uitslaande brand. Het is niet alleen belangrijk dat de brandweer snel ter plaatse is maar ze moeten ook direct de brandkraan kunnen gebruiken. Een snelle inzet van de brandweer kan het aantal slachtoffers en de schade beperken.”

Parkeren op woonerven alleen in de daarvoor bestemde vakken

Voor parkeren op woonerven geldt dat het niet is toegestaan om bijvoorbeeld aan beide zijden van de weg te parkeren. Parkeren mag alleen in de daarvoor bestemde vakken.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

5 thoughts on “Gemeente pakt foutparkeerders aan

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500