Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub beleeft een goede middag

Geplaatst op: 10 maart 2018

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden heeft een goede middag achter de rug in de spannende Hoofdklasse B. De ploeg van Jan van Raalte won de lastige uitwedstrijd bij Sparta Nijkerk en zag de concurrentie punten verliezen. Door het gelijke spel van Eemdijk is Genemuiden weer de enige koploper.

Genemuiden begon sterk aan het duel en kreeg ook kansen op de voorsprong, maar voor rust had ook Sparta Nijkerk kunnen toeslaan. De goal viel aan beide kanten echter niet. Na rust zette Anne van der Kolk de Genemuidenaren snel op een 0-1 voorsprong. Daarna waren er kansen op meer, maar uiteindelijk kreeg Sparta Nijkerk de beste kans. Uit een strafschop na 67 minuten wist Sparta echter niet te scoren. Kort daarop besliste Danny Menting het duel: hij kopte raak uit een corner en daarmee was het duel beslist.

Bovenin speelde Eemdijk gelijk tegen Excelsior, terwijl Staphorst niet verder kwam dan een gelijkspel uit bij AZSV. Berkum ging in de slotminuut, terecht, met 1-0 onderuit. Ajax won uit bij HZVV wel. Genemuiden staat nu weer twee punten voor op Eemdijk. Volgende week komt DFS op bezoek in Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500