Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV-trio kampioen van Oost-Nederland

Geplaatst op: 19 maart 2018

Afgelopen zaterdag vonden in Wapenveld de Oost Nederlands Kampioenschappen acrogym plaats voor alle E-niveau en D-junioren teams van EGSV Genemuiden. EGSV was deze dag vertegenwoordigd met maar liefst 9 teams en mag terug kijken op een meer dan geslaagde dag.

In de categorie E niveau jeugd deden Sterre van der Vreugde, Mirthe Eenkhoorn en Lynn Vermeer mee. Dit team liet een goede oefening zien welke een score opleverde van 21, 39 punten. Dit bleek goed voor een 9e plaats wat helaas niet voldoende is voor doorstroming naar de halve finale. Dit team mag tevreden terugkijken op het seizoen wat al met een mooie zilveren- en bronzenmedaille naar huis ging tijdens de plaatsingswedstrijden.

In de categorie E junioren was EGSV vertegenwoordigd met één duo en één trio. Het trio bestaande uit Sarah Landsman, Famke Timmerman en Marlot Doornwaard had tijdens de plaatsingswedstrijden al veel succes geboekt met maar liefst twee gouden medailles. Helaas waardeerde de jury de oefening van afgelopen zaterdag minder goed en met een score van 22,25 werden de meiden dan ook teleurgesteld 14e. Het E junioren duo van EGSV behaalde wel succes. Het duo bestaande uit Valerie Veenhof en Martine Bonthuis had ook al succes geboekt tijdens de plaatsingswedstrijden en zij zetten deze lijn door. Met een score van 23,52 werden zij heel knap derde. Dit duo mag zich dan ook gaan klaar maken voor de landelijke halve finale.

In de E senioren categorie was EGSV vertegenwoordigd met twee duo’s en één trio. Het trio bestaande uit Emma Beens, Nelise Leusink en Alan Cornoiu behaalde al heel knap deze Oost Nederlandse Kampioenschappen en zij mogen dan ook trots zijn op hun foutloze oefening en een score van 21,45. Helaas bleek deze score en een 13e plek niet voldoende voor doorstroming naar de halve finale. Meer geluk was er voor de E senioren Duo’s van EGSV. Het duo Maud Lindeboom en Jenieke Timmerman heeft deze wedstrijd weten te behalen met een welverdiende wildcard. Dat zij deze meer dan waard zijn bleek toen de uitslagen bekend waren. Met een score van 23,30 en een vijfde plaats mogen zij EGSV gaan vertegenwoordigen in de landelijke halve finale. Dit geldt ook voor het duo Lauren Landsman en Maran Eenkhoorn. Met twee gouden medailles bij de plaatsingswedstrijden hadden ze de lat hoog gelegd voor zichzelf maar ze maakten het waar. Met een prachtige score van 24,03 wonnen zij een bronzen medaille en uiteraard doorstroming naar de landelijke halve finale.

Bij de D junioren was EGSV vertegenwoordigd met twee trio’s en één duo. Het duo bestaande uit Lieke van Dijk en Myrthe Beens liet een mooie oefening zien welke een puntentotaal kreeg van maar liefst 23,70. Zij werden in een sterk deelnemersveld heel erg knap vierde en mogen zich gaan klaarmaken voor de landelijke halve finale. Bij de Junioren trio’s was er ook die ‘vervelende’ vierde plek voor Pascalle Veenhof, Zenna Eenkhoorn en Jasmijn Jansen. Hun score van 23,00 bleek net niet genoeg voor een medaille en dus moesten zij genoegen nemen met een 4e plek en doorstroming naar de halve finale. Het trio Jayla Rook, Ronja Kubbenga en Britt Visscher veraste vriend en vijand deze dag in Wapenveld. De lange dag was al bijna ten einde maar dat leidde de meiden niet af. Met een erg hoge score van 24,35 werden zij Oost Nederlands Kampioen!

Al met al kan EGSV terug kijken op een erg goede dag. Maar liefst 6 van de 9 teams plaatsten zich voor de landelijke halve finale op 5 mei te Oss. Op zaterdag 7 april gaan ook de D senioren teams en het C junioren team van EGSV hun uiterste beste doen om deze landelijke halve finale te halen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500