Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP: ‘Best problemen met de zwembaden’

Geplaatst op: 19 maart 2018

Alle politieke partijen vinden dat Zwartewaterland drie zwembaden en drie bibliotheken moet behouden. De SGP is wel de enige die daarbij enkele kanttekeningen plaatst, zo bleek zaterdag tijdens het debat met de lijsttrekkers in het stadhuis. “We hebben best problemen met de zwembaden: er zit bijvoorbeeld veel onderhoud aan te komen. Wij schrijven niet op voorhand een blanco cheque uit”, zegt Maarten Slingerland.

Hij pleit voor het schrijven van een visie, samen met het stichtingsbestuur. “We moeten gewoon echt aan de slag met het onderhoud en nadenken over de exploitatie. Wij willen niet voorsorteren op de uitkomst en doen geen uitspraken over het aantal zwembaden dat Zwartewaterland moet hebben”, vindt Slingerland.

De andere partijen doen dat wel, zoals de PvdA. “Zowel de bibliotheek als het zwembad zijn hele laagdrempelige voorzieningen waar kinderen en 85-jarigen komen”, zegt Jannet Hoentjen bijvoorbeeld. “We zijn een waterrijke omgeving waarin iedereen moet leren zwemmen. Ik herinner me nog dat een 10-jarig jongentje verdronk in de binnenhaven van Genemuiden”, stelt Roel Withaar.

De ChristenUnie wijst erop dat bibliotheken steeds meer (sociale) functies hebben gekregen, zodat het belang van deze voorziening nog steeds groot is. Kira Fijn van Buitengewoon Zwartewaterland opperde wel om goed na te denken over de locaties en dan met name in Hasselt. “Misschien moet de bibliotheek wel naar het centrum van Hasselt. Dat is goed voor de loop.”

VVD’er John Smits gaat ook voor drie plus drie. “En als je beslist dat er toch een zwembad open moet, is er maar één optie: een top of the bill-accommodatie waar iedereen terecht kan”, aldus de liberaal. “Of een particulier die een subtropisch zwembad wil bouwen”, voegde CDA’er Margriet Bosma nog toe, maar ook die ziet dat niet gebeuren. “Wij gaan ook voor drie zwembaden en bibliotheken. De gebouwen zijn van de gemeente en wat moet je er mee als je die terugkrijgt. Bovendien: welk bad zou je willen sluiten?”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500