Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Lange rond Koningsdag open op nieuwe plek

Geplaatst op: 26 maart 2018

Werkzaamheden aan de Klaas Fuitestraat in volle gang.

De Lange hoopt in de week van Koningsdag de stap naar de Klaas Fuitestraat te maken. Daar wordt de komende periode nog hard gewerkt om de verhuizing mogelijk te maken. Met de verhuizing komt een einde aan bijna zestig jaar groente en fruit aan de Prinses Irenestraat. “Met food zitten we hier een beetje op een eilandje, terwijl we aan de Klaas Fuitestraat samen een prachtig assortiment bieden”, zegt Carin de Lange.

“Wat een ontwikkeling he…”, lacht ze maandagochtend tussen het klanten helpen door in de winkel. “Dit plan is echt op ons pad gekomen. De eigenaar van het pand benaderde ons en toen we er goed over nadachten, zagen we de grote kansen. Straks zitten we bij de supermarkten, bij de bakker, bij de slager en bij de bloemenzaak in de buurt. Dat is ideaal voor klanten. En we zitten straks beter in het zicht voor winkelend publiek dat vanuit Genemuiden komt.”

Ze gaan op de nieuwe locatie voor de ‘industrial look’, vertelt Carin. De Lange kiest voor een modern uiterlijk, maar het vertrouwde vakmanschap blijft uiteraard. Koken gebeurt straks op de nieuwe locatie, maar het snijden nog aan de Prinses Irenestraat. “Dat zal in het begin best even wennen zijn. Nu gaan we de trap af en staan we in de winkel, straks moeten we op het fietsje. Maar we hebben ongelooflijk veel zin in deze stap.”

De nieuwe plek heeft ongeveer het gelijke aantal winkelruimte en het assortiment blijft ook grotendeels gelijk, net zoals de service. “Wij doen bijvoorbeeld de maaltijdservice voor ouderen en alleenstaanden. Dat blijven we doen, ook in de week dat de winkel dicht is”, benadrukt Carin, die uiteraard binnenkort met actuele informatie daarover komt.

Johan en Carin blijven wonen aan de Prinses Irenestraat. Wat er met het winkeloppervlak gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. “Voor veel winkels is dit natuurlijk een prima plek, maar voor food is het niet meer ideaal. Belangstelling voor deze ruimte is er wel. Alle opties zijn wat dat betreft ook mogelijk: huur, koop of misschien zijn er wel andere plannen. Wij staan overal voor open.”

Eerst is de blik echter gericht op de verhuizing en de nieuwe toekomst aan de Klaas Fuitestraat. De Lange opende in 1961 de deuren op de huidige plek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500