Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sterrit opnieuw een trekker

Geplaatst op: 2 april 2018

Ruim honderdvijftig auto’s en een kleine zeshonderd deelnemers. De Sterrit van de Motorclub was ook deze Tweede Paasdag weer een trekker van formaat. Het weer, niet te mooi ook niet superslecht, was daar vermoedelijk debet aan.

Deelnemers konden tussen 12.00 en 13.30 uur vertrekken vanaf de Hasselterdijk. Een behoorlijk aantal mensen kiest ervoor om eerst de deelnameformulieren te halen en pas na de lunch te vertrekken. Anderen stappen meteen in de auto en ontlopen zo de grote meute.

De ‘parcoursbouwers’ zorgden ook dit keer weer voor een mooie route. Al buiten Hasselt komen motorrijders en automobilisten vermoedelijk op wegen terecht waar ze nog nooit zijn geweest. Voor Holten leidt de Boerweg de deelnemers naar het industrieterrein van Zwolle, waarna ze binnendoor via Nieuwleusen naar de eerste tussenstop in Heino rijden. Daar wacht een oud-Hollands spel.

Vanaf daar vervolgt de route richting Hellendoorn en de Lemelerberg om terug via Vilsteren (de tweede tussenstop), Dalfsen en de buitengebieden van Staphorst en Hasselt terug te leiden naar de motorclub. Onderweg moeten de deelnemers de hoofden breken over vragen en vooral goed hun ogen de kost geven. En enige algemene kennis komt ook van pas: noem twee oprichters van de motorclub, is bijvoorbeeld een vraag.

Ga er maar aan staan op Tweede Paasdag. Vanavond volgen de goed antwoorden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500