Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zaterdag spannende dag voor verenigingen en stichtingen

Geplaatst op: 9 april 2018

Uit Genemuiden en Zwartsluis  doen zeven verenigingen en stichtingen mee aan de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank IJsseldelta. Op zaterdagmiddag 14 april worden de opbrengsten bekend gemaakt. Het Havenplein met het Olde Staduus is de plek voor dit Clubkas-feestje. Iedereen die wil meegenieten is welkom. Voor kinderen is tijdens de uitreiking ook van alles te doen. SCEG verzorgt met twee mini-optredens een preview van Eikoerei, het streektaalfestival dat komend september plaatsvindt.  

Verenigingen en stichtingen zijn het kloppend hart van de samenleving: plekken waar mensen elkaar ontmoeten, samen sporten, met elkaar zingen, muziek maken of zich inzetten voor een goed doel. Ook leiden veel clubs talenten op die zonder deze support nooit zover zouden komen. Daarom ondersteunt Rabobank IJsseldelta verenigingen en stichtingen in 2018 met € 100.000. De deelnemende clubs uit Genemuiden en Zwartsluis hebben, samen met clubs uit Hattem, Kampen en Zwolle, volop campagne gevoerd om leden van de bank te laten stemmen op hun club. In totaal zijn 10.967 stemmen uitgebracht. Het gehele bedrag wordt verdeeld op basis van het aantal stemmen die iedere club heeft verdiend. Daarnaast zijn er twee bonusprijzen van € 2.000 voor de meest creatieve en meest jeugdige campagne.

Op 14 april krijgen de zeven clubs op feestelijke wijze hun cheque in Genemuiden overhandigd. Dit zijn Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo, SCEG, Zangvereniging Excelsior, LR/PC Zwartewaterruiters, WVV Ruutvoorn, Kolksluuszangers  en Sluziger Bridgeclub. De uitreiking is in handen van presentator Flip Visscher. Als een voorzetje op het  streektaalfestival Eikoeri  zingt “Hans uut Gaellemuun” en vertellen Gera en Wim in dialect over de Braand van 1868. Inwoners die willen meegenieten van deze feestelijke uitreiking zijn van harte welkom. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, smikkelen van popcorn en hun wangen laten  schminken met een eigen club-logo of sport/muziekinstrument (neem een voorbeeld mee). De ontvangst met koffie en thee is om 13.45 uur op het Havenplein. In de middag verzorgt het Olde Staduus een hapje en drankje. Het programma eindigt om 15.30 uur. De toegang is gratis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500