Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Met beëdiging Harrie Rietman weer complete raad

Geplaatst op: 12 april 2018

De gemeenteraad is weer compleet, nu Harrie Rietman is geïnstalleerd als raadslid. Met de woorden ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig’, werd hij ingezworen als tijdelijk raadslid voor de PvdA. Hij is van die partij nu ook fractievoorzitter.

Dat Rietman geïnstalleerd is, heeft te maken met de ernstige gezondheidsproblemen van lijsttrekker Jannet Hoentjen. Zij werd op de dag van beëdiging van de nieuwverkozen gemeenteraad opgenomen in het ziekenhuis. Omdat er diverse onderzoeken zullen plaatsvinden, heeft zij tijdelijk ontslag gevraagd en gekregen.

Rietman is nu beëdigd voor een periode van maximaal 16 weken. Is Hoentjen dan nog ziek, kan er nog tweemaal zo’n periode zijn. Daarvoor moet hij wel opnieuw beëdigd worden.

Binnen 5 minuten hield de herintreder (Rietman stopte in 2010 als raadslid) zijn ‘maidenspeech’. Gisteren al zei hij tegen Genemuiden Actueel niet met lood in de schoenen naar de raadszaal te gaan. Lees hier dat interview.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500