16 april 2024 t’ Olde Staduus

Genemuiden wint in Staphorst

Geplaatst op: 14 april 2018

Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag met 1-2 bij de eeuwige rivaal Staphorst. Uitgerekend Roelof de Jong, die in de zomer overkwam van Staphorst, kopte na rust de winnende treffer binnen. Dankzij de zege blijft Genemuiden nog in de titelrace.

Na een saaie openingsfase was de eerste de beste kans van de wedstrijd meteen raak: na twintig minuten scoorde Kavak de 0-1. Zes minuten later maakte, soms is het leven logisch, Brakke alweer de gelijkmaker. Daarna kregen beide teams nog kansen op een voorsprong, maar met 1-1 werd de rust bereikt. Eenkhoorn was er in de slotfase nog het dichtstbij met een bal op de lat.

Na rust kwam de wedstrijd moeizaam op gang. Uiteindelijk viel de goal van De Jong na 66 minuten. Hij kopte een corner binnen. Frank Kuurman, ook al ex-Staphorst, raakte in de slotfase nog de lat. De thuisploeg kreeg ook nog kansen op de gelijkmaker. Genemuiden staat nu nog steeds vijf punten achter op Eemdijk dat het topduel bij Ajax met 0-2 won.