Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

André van Lente begint eigen kantoor

Geplaatst op: 24 augustus 2018

Lente Verzekeringen en Risicobeheer is een nieuw kantoor in Genemuiden met zeventien jaar ervaring in de bagage. Eigenaar is namelijk André van Lente. “Als je in de dienstverlenende sector werkt, gaat het op een gegeven moment kriebelen en krijg je de ambitie om voor jezelf te beginnen. Dat kriebelen begon bij mij ook”, glimlacht de Genemuidenaar.

En dus huurt hij sinds kort een kantoor in het pand van Compaen aan de Puttenstraat. Binnenkort prijkt de naam van zijn bedrijf ook op de reclamezuil. “Dit is een prima locatie aan het begin van het bedrijventerrein. Een goede plek om naamsbekendheid op te bouwen”, zegt Van Lente.

Al is dat ergens ook niet nodig, want met zeventien jaar ervaring is Van Lente een bekende naam onder de Genemuider ondernemers. Dat is de doelgroep waarop hij zich richt. “Mensen helpen, en met name ondernemers, vind ik het mooiste van mijn vak. Ik vind het prachtig om door bedrijfshallen te lopen en me te verdiepen in de beweegredenen van ondernemers. Dan krijg ik meteen ideeën welke verzekeringen het beste bij ze passen.”

Hij wil er volledig zijn voor zijn opdrachtgevers en gaat daarin veel verder dan het afsluiten van een polis. “Mijn branche heeft niet het allerbeste imago. ‘Als je schade hebt, keren ze niet uit’, hoor je vaak. Maar als je zelf de boel op orde hebt en blijft actualiseren, keren maatschappijen echt wel uit. Daarbij heb je wel de hulp nodig van mensen met kennis en ervaring, zoals ik. En wat dat betreft vind ik het specialistische werk het mooiste.”

De ‘lange termijn’-relatie’ vind Van Lente belangrijk. “En die bouw je alleen op als je er bent voor de ondernemer. Naast verzekeringen is verzuimpreventie ook een specialisme van me. Ik geef adviezen (hoe bedrijven uitval van personeel zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Op die manier besparen ze veel geld. En dat geldt natuurlijk ook voor risicobeheer, waarmee mijn dienstverlening altijd start. Met de juiste dekkingen waarborgen ondernemers hun bezittingen en de continuïteit van hun bedrijf. En dat geeft veel rust.”

Die rust heeft Van Lente zelf voorlopig nog even niet. Bij een bedrijf starten komt immers veel kijken. “In deze sector kun je ook niet zomaar beginnen, maar word je eerst gescreend voordat je de vergunning krijgt. Ik ben er wel van overtuigd dat er een markt is in Genemuiden en omstreken. Juist in deze tijd zoeken veel bedrijven expertise en ervaring. Ik kan ze zorgen uit handen nemen, zodat ze zelf kunnen focussen op bloei.”

In die laatste zin gaat ook de naam van zijn bedrijf schuil. Die verwijst niet alleen naar zijn achternaam namelijk. “De lente is mijn favoriete seizoen. Het wordt lichter en in de natuur begint alles te bloeien en groeien. In het bedrijfsleven is dat uiteindelijk ook het doel en ik kan daarbij ondersteuning bieden.”

Kijk voor alle informatie op http://lenteverzekeringen.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500