Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub pakt punt tegen Berkum

Geplaatst op: 3 november 2018

Sportclub Genemuiden speelde zaterdagmiddag op eigen veld met 3-3 gelijk tegen streekgenoot Berkum. Koploper Urk kreeg ruim klop van ACV, maar blijft de ranglijst wel aanvoeren.

Berkum en Genemuiden speelden aan het einde van het vorige seizoen nog om promotie, maar moeten het voorlopig doen met een middenmootpositie. Desondanks zorgden ze zaterdag voor een levendige wedstrijd. Berkum kwam al na vijf minuten op 0-1 via Jasper van der Stouw, maar via Omar Kavak werd het binnen een kwartier ook weer 1-1. De spits schoot een vrije trap tegen de touwen.

Daarna konden beide teams aanspraak maken op de voorsprong. Eenkhoorn raakte voor Genemuiden de lat, Mark van der Meulen miste aan de andere kant een strafschop. Ondanks dat het slot van de eerste helft voor Sportclub was, schoot aan de andere kant Bakker de 1-2 binnen.

Na de rust kwam Genemuiden via Hooiveld weer op gelijke hoogte. Hij schoot uit de draai knap raak. Opnieuw Van der Stouw zorgde echter voor de derde Genemuider kater: in de 65e minuut maakte hij de 2-3. Dirk Muis was daarna met een kopbal dichtbij de 3-3. En het was echter wachten tot invaller Frank Kuurman wel raak schoot. Na een onoverzichtelijke scrimmage schoot hij binnen. Genemuiden was daarna via Sijmon Eenkhoorn nog dichtbij de 4-3 ook.

Volgende week gaat Genemuiden op bezoek bij ACV. Dit duel werd aan het begin van het seizoen afgelast.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500