Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Buitink had nog graag verder gewild

Geplaatst op: 9 november 2018

“Ik wist hier echt niks van, zelfs mijn familie heeft dit goed geheim gehouden”, lacht Christiaan Buitink, die vrijdagavond een lintje kreeg opgespeld. De aanleiding daarvoor is dan weer minder mooi. “Ik heb vorig jaar mijn heup gebroken en kom niet door de keuring. Heel jammer, want ik had er nog graag wat jaren aan vastgeplakt”, vertelt het lid in de Orde van Oranje Nassau.

24 jaar diende hij voor de brandweer in Genemuiden. Een bedrijfsongeval zette een streep door een verdere loopbaan. “Ik mis vooral het organiseren, want ik was altijd betrokken bij de oefeningen en de feesten. Bijzonder was ook dat we een oude brandweerauto van ons korps naar Macedonië hebben gereden. Dwars door Italië en Albanië. Toen zijn we een week weggeweest.”

Grote branden die hem zijn bijgebleven zijn die bij Delan en Van Dijk. “Het mooie van het brandweerwerk is toch ook de spanning. Die mis je nu. En aan de andere kant help je mensen met dit werk. Ik heb het altijd graag mogen doen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Buitink had nog graag verder gewild

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500