Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden marcheert in Den Haag

Geplaatst op: 8 december 2018

Het was zijn eerste keer vandaag, maar ‘zeker voor herhaling vatbaar’. Peter Leenhouts liep mee met de Mars voor het Leven in Den Haag. Voorafgaand aan de stille mars werd er op het Malieveld gezongen en waren er diverse toespraken.

Leenhouts noemt de ‘saamhorigheid’ op het veld. “We konden met allerlei denominaties uitspreken dat een kind recht op leven heeft. Samen de stem zijn van het ongeboren kind sprak me zeer aan”, vertelt hij.

Plannen om mee te gaan had hij niet. “Ik had een artikel gelezen in het Reformatorisch Dagblad van een dominee van de Gereformeerde Gemeenten die activisme afkeurde. Ik deel dat met hem. Maar toen ging ik verder lezen, hij maakte de koppeling tussen gebed en handelen.” Een mailtje met de vraag om mee te gaan, zette Leenhouts vervolgens aan het denken en hij besloot mee te gaan.

“Ik had meer mensen verwacht”, geeft hij aan. “Maar we hebben in stilte onze stem laten zien.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500