Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Buitink interieurstudio opent binnenkort zijn deuren

Geplaatst op: 8 december 2018

Tekst Erik Driessen, foto's Joke Veldman

Jan Buitink opent in januari Jan Buitink Interieurstudio. Een totale woonoplossing van 800 vierkante meter op een prominente locatie aan de Schering. Onderdeel van de studio is de Deco Home-winkel die nu nog aan de Pr. Beatrixstraat is gevestigd. “Het is straks het adres voor alles tussen een klein cadeautje en een complete ontworpen en gerealiseerd interieur”, zegt Buitink.

Het plan voor de eigen interieurstudio begon min of meer met een vraag van zijn vader Henk, een van de eigenaren van Schildersbedrijf Buitink en de huidige Deco Home-zaak. “Hij vroeg of ik eens wilde nadenken over hoe we de winkel klaar konden maken voor de toekomst. Rond diezelfde tijd veranderde de landelijke formule van Deco Home in Home Made By. Die richt zich ook steeds meer op interieur. Dat was een kwestie van één plus één is twee”, vertelt Buitink.

Want het concept in zijn hoofd kreeg steeds meer vorm. En dat concept is veelomvattend. “Klanten kunnen straks bij ons terecht voor alles op het gebied van interieur: wij geven advies over bijvoorbeeld styling en hebben ook alle kennis in huis om die adviezen uiteindelijk uit te voeren. Dit doen we in samenwerking met een al bekende stylist in Genemuiden en omstreken. Dit kan een nieuwe kleur op een wand zijn, maar dus ook een complete re-styling van bijvoorbeeld uw woning.”

Buitink heeft straks een zeer uitgebreid assortiment dat regelmatig wordt vernieuwd. Uiteraard blijft Jan Buitink Interieurstudio, die dus de productlijn van Home Made By voert, het adres voor verf en behang. “Maar daarnaast hebben we alle vloerensoorten, raamdecoraties, vloerkleden, meubels en accessoires. Zelfs kleine cadeauartikelen zijn er te vinden. We richten ons daarmee op een breed publiek. En we gaan voor een regiofunctie. Vandaar ook dat we voor deze prominente locatie hebben gekozen.”

Buitink huurt een flink deel van het pand aan de Schering. Werk genoeg nog voor de opening, glimlacht hij, terwijl hij een kabel uit een richel trekt. Sinds deze week is hij ook zelf nauw betrokken bij de werkzaamheden. “Je krijgt maar een kans voor een goede indruk. Daarom gaan we pas open als alles echt 100 procent voor elkaar is”, zegt Buitink. Een kleine indruk kunnen bezoekers van de Winterfair volgende week al krijgen. Dan staat hij met een kraam op de markt. “We laten dan een eerste indruk zien van onze interieurstudio en wat wij verder voor klanten kunnen betekenen.”

Jan Buitink Interieurstudio is straks een zelfstandig bedrijf, maar heeft nauwe banden met verschillende specialisten in bijvoorbeeld slapen en sanitair. Daarnaast is er een samenwerking met Schildersbedrijf Buitink en een groot regionaal netwerk aan stoffeerders, timmerlieden en andere vakspecialisten, zodat de nieuwe interieurstudio klanten van dienst is van advies tot realisatie.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500