Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boek over de familie Leusink

Geplaatst op: 23 januari 2019

Eibert Leusink uit ’t Harde is in de geschiedenis van zijn familie gedoken en presenteert als resultaat daarvan komende vrijdag een boek. Meer dan driehonderd pagina’s beschrijft hij de historie van de familie die oorspronkelijk van de Noord-Veluwe komt. Ook in Genemuiden woont een behoorlijke tak van de Leusinks.

“Die stammen af van Aalt Leusink uit Oldebroek…”, vertelt Leusink. Deze Aalt trouwde met Geertje uit Kamperveen en hun kinderen trokken later naar Kampen, IJsselmuiden, Kamperzeedijk en Genemuiden. Dat waren allemaal grote gezinnen, zodat het geslacht ondertussen goed vertegenwoordigd is in deze regio.

Leusink is al sinds zijn jeugd geïnteresseerd in zijn familiegeschiedenis en dat werd steeds serieuzer. Tot hij een paar jaar geleden besloot dat hij het verhaal in een boek wilde vastleggen. Hij sprak met honderden nazaten. “Ook met mensen die ik niet kende, zoals de familie in Genemuiden. Die had ik nog nooit gesproken. Ook elders in het land en zelfs in het buitenland wonen wel Leusink, al is een groot deel op de Noord-Veluwe en de regio Kampen gebleven.”

Het boek wordt komende zaterdag gepresenteerd in zijn woonplaats. Er zijn er al vijfhonderd verkocht, maar het boek komt niet in de boekwinkel te liggen. Wie een exemplaar wil aanschaffen, kan dat doen via Eibert Leusink. Mail daarvoor eerst even naar redactie@genemuidenactueel.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500