Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Plein Trompstraat moet ‘Fantasia Plaza’ worden

Geplaatst op: 30 januari 2019

Gedeputeerde Hester Maij van de provincie Overijssel verrichtte woensdagmiddag in Nijverdal de aftrap van het project ‘de groenste straat van Overijssel’. Onder meer bewoners rondom het plein bij de Trompstraat dingen mee naar een geldbedrag van 20.000 euro. Zij willen het plein omtoveren in Fantasia Plaza.

De deelnemers werden in Nijverdal geïnformeerd en konden zich op detail laten voorlichten bij diverse stands. Ook was er voor elk initiatief een projectbegeleider die professionele hulp biedt bij de ontwikkeling van het proces. Uiteindelijk worden de projecten beoordeeld op biodiversiteit, kind vriendelijkheid en klimaatbestendigheid.

De straten moeten over twee maanden de plannen indienen, waarna blijkt wie in aanmerking komt voor de begeerde 20.000 euro. Wie voldoet aan de drie voorwaarden, maakt ook nog eens kans op 5000 euro extra.

Daarom roepen de initiatiefnemers de bewoners op om goed na te denken over de plannen voor Fantasia Plaza in de Trompstraat. Kijk voor meer informatie op https://www.jijenoverijssel.nl/7870/fantasia-plaza

 

 

Gepubliceerd door Pieter Polman
Van Dijk Containers 500