Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vogellust zet wereldkampioen en jubilarissen in het zonnetje

Geplaatst op: 15 februari 2019

Vogelvereniging Vogellust zette vrijdagavond wereldkampioen Jos van Dijk en drie jubilarissen in het zonnetje. De leden kwamen bijeen voor de prijsuitreiking van afgelopen TT 2018. Henk Bakker kreeg uit handen van voorzitter Henk Klasen het bondskruis uitgereikt voor  de score van 94 punten van zijn Grijskaplijster. Vervolgens werden de overige prijswinnaars hun prijzen overhandigd. Alle jeugdleden kregen een beker en een  bondsmedaille  voor hun  behaalde resultaten, een mooie stimulans om door te gaan met deze fascinerende hobby.

Daarmee hielden de festiviteiten nog niet op. Jos van Dijk werd op de laatste COM-kampioenschappen in Zwolle maar liefst wereldkampioen met zijn zwartkopcaique.  Een uitzonderlijke prestatie, die niet eerder door een lid van Vogellust in de wacht werd gesleept. Namens de vereniging feliciteerde de voorzitter Jos met zijn behaalde resultaten en Vogellust mag met recht trots zijn met een wereldkampioen in haar midden.

Tot slot was er de huldiging van drie jubilaressen, Wim ter Horst en Berend van Dalfzen, beiden 40 jaar lid en Jannes v.d. Linde, die als  eerste binnen de vereniging de 50 jaar aantikt. Zij kregen de bijbehorende bondsinsignes opgespeld door Henk Klasen, die tot elk lid afzonderlijk een persoonlijk woord richtte over hun bemoeienissen voor de vereniging en daar buiten.

In de vogelwereld staan deze mannen binnen hun categorie van vogels, resp. tropen, kanaries en kromsnavels goed bekend door hun ruime ervaring op het gebied van het houden en kweken van vogels.

Menig vogelliefhebber liet vrijdag weten al smachtend uit te zien naar het voorjaar om zich op te maken voor het nieuwe kweekseizoen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Vogellust zet wereldkampioen en jubilarissen in het zonnetje

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500