Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Huizen tegenover Overtoom gesloopt

Geplaatst op: 21 februari 2019

Een deel van de huizen aan de Stuivenbergstraat tegenover d’Overtoom en een gedeelte van de Meester Steenbergenstraat gaan hoogstwaarschijnlijk plat. Wetland Wonen, die de woningen verhuurt, lichtte woensdagavond de bewoners in tijdens een  bijeenkomst. In totaal gaat het om achttien eensgezinswoningen.

Volgens de woningcorporatie past gestapelde bouw beter bij die plek, aldus een bewoner.  Dat zou twee à drie verdiepingen hoog moeten worden, bevestigt Wetland Wonen-woordvoerder Janneke Nijholt. De plannen zijn nog niet helemaal rond, maar met de herhuisvesting van de huurders wordt al in mei gestart. Het definitieve besluit om wel of niet te slopen, valt eind april. 

De plannen werden gisteravond in een besloten bijeenkomst bekendgemaakt. “We wilden de boodschap graag persoonlijk met de bewoners bespreken in een setting zonder toehoorders. Het ging om een ingrijpende boodschap voor deze mensen en we wilden ze de ruimte en tijd geven om daar op hun eigen manier op te reageren en zelf de voor hen belangrijkste vragen te stellen”, legt Nijholt uit.

Verschillende bewoners reageerden geëmotioneerd. Wetland Wonen gaat de komende tijd persoonlijk in gesprek met de bewoners die hun huis moeten verlaten.

Het plan om de huizen te slopen, maakt onderdeel uit van een groter plan. De woningcorporatie wil de wijk Binnenland-West toekomstbestendig en energiezuinig maken. Het complete plan voor de wijkvernieuwing wordt op 16 maart aan de bewoners bekendgemaakt.

Gepubliceerd door Enrico Kolk

3 thoughts on “Huizen tegenover Overtoom gesloopt

 1. Albert Oostwold schreef:

  Waarom worden/werden omwonenden niet geinformeert ? of is Wetland bang voor teveel verzet?
  ook ik vind een bewoning van 2 of 3 hoog ingrijpend, ik vraag mij af wat mijn woning in waarde al zakken.
  Ook veel andere omwonenden zullen met het zelfde probleem zittem

 2. slachtoffer schreef:

  lotgenoten vinden het ook onbegrijpelijk, dat er zoiets ons aangedaan wordt. de huizen zijn nog perfect.
  veel is er aan gespandeerd door ons.
  er zit nog geen scheurtje in de muur.
  ’t is geld gewoon weggooien.
  er zijn zoveel woningzoekenden, die kunnen straks wel 10 jaar op een woning wachten.
  we hopen dat de gemeente geen toestemming geeft om dit plan uit te voeren.

 3. Monique schreef:

  Bedankt voor de berichtgeving. We zijn met velen geschokt en bezig om dit te verwerken.
  Verschillende buren hadden al slapeloze nachten…en daar komt nog geen einde aan.
  Stel je voor, mijn partner is op leeftijd van 2 jaar met zijn ouders in zijn huis gebouwd in 1962 komen wonen en heeft zijn hele leven hier gewoond. Hij dacht hier oud te kunnen worden en de rest van zijn leven hier te wonen. Hij heeft zijn sociale netwerk hier, werk, motorclub op loopafstand. Ineens word de grond onder je weggevaagd, stort je wereld in. En dan mevr. Keppel op de hoek dacht ook haar oude dag tot het einde te beleven in haar paleisje….zorgvuldig door haar overleden echtgenoot die kosten nog moeite heeft bespaard om dit voor haar te creëren.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500