Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Huizen tegenover Overtoom gesloopt

Geplaatst op: 21 februari 2019

Een deel van de huizen aan de Stuivenbergstraat tegenover d’Overtoom en een gedeelte van de Meester Steenbergenstraat gaan hoogstwaarschijnlijk plat. Wetland Wonen, die de woningen verhuurt, lichtte woensdagavond de bewoners in tijdens een  bijeenkomst. In totaal gaat het om achttien eensgezinswoningen.

Volgens de woningcorporatie past gestapelde bouw beter bij die plek, aldus een bewoner.  Dat zou twee à drie verdiepingen hoog moeten worden, bevestigt Wetland Wonen-woordvoerder Janneke Nijholt. De plannen zijn nog niet helemaal rond, maar met de herhuisvesting van de huurders wordt al in mei gestart. Het definitieve besluit om wel of niet te slopen, valt eind april. 

De plannen werden gisteravond in een besloten bijeenkomst bekendgemaakt. “We wilden de boodschap graag persoonlijk met de bewoners bespreken in een setting zonder toehoorders. Het ging om een ingrijpende boodschap voor deze mensen en we wilden ze de ruimte en tijd geven om daar op hun eigen manier op te reageren en zelf de voor hen belangrijkste vragen te stellen”, legt Nijholt uit.

Verschillende bewoners reageerden geëmotioneerd. Wetland Wonen gaat de komende tijd persoonlijk in gesprek met de bewoners die hun huis moeten verlaten.

Het plan om de huizen te slopen, maakt onderdeel uit van een groter plan. De woningcorporatie wil de wijk Binnenland-West toekomstbestendig en energiezuinig maken. Het complete plan voor de wijkvernieuwing wordt op 16 maart aan de bewoners bekendgemaakt.

Gepubliceerd door Enrico Kolk

3 thoughts on “Huizen tegenover Overtoom gesloopt

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500