Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voedselbank houdt veel koffie over dankzij DE-actie

Geplaatst op: 25 februari 2019

De inzameling van Douwe Egberts-waardepunten door de Voedselbank Zwartewaterland leverde in totaal zo’n 407.000 waardepunten op, goed voor 836 pakken koffie. Gedurende de maand december 2018 werd onder auspiciën van Lionsclub Voorburg de zesde landelijke Douwe Egberts-waardepuntenactie georganiseerd, waarbij Lionsclubs en voedselbanken in het hele land deze punten inzamelden. Dat werden er uiteindelijk ruim 63.000.000.

Deze werden begin januari bij het Regionaal Distributiecentrum in Meppel overhandigd. Douwe Egberts verhoogde het totaal met 20 procent wat resulteerde in 130.000 pakken koffie voor in totaal 132 voedselbanken/uitdeelpunten. De DE-waardepunten kunnen tegenwoordig niet meer omgeruild worden voor pakken koffie. Voor de voedselbanken maakt Douwe Egberts echter een uitzondering. Afgelopen vrijdag konden vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland de pakken koffie afhalen bij het regionale distributiecentrum in Meppel.

Bij de uitgifte van voedselpakketten maakt koffie meestal geen deel uit van het standaardpakket, want koffie wordt gezien als een luxeartikel. “Langs deze weg krijgt men de komende maanden toch weer een welkom extraatje.” De Voedselbank Zwartewaterland wil de supermarkten danken die als inzamellocatie wilden fungeren en iedereen die door het inleveren van DE-waardepunten deze actie tot zo’n groot succes maakten. “Bij deze willen wij nog een keer aangeven dat u de punten door kunt blijven sparen omdat de actie ook eind 2019 weer op de agenda staat.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500