Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

10.000 euro voor duurzame zonnepanelen

Geplaatst op: 15 maart 2019

10.000 euro kreeg Energiek Zwartewaterland vanmiddag van de gemeente, om de projecten van de coöperatie te ondersteunen. De overhandiging van de cheque ging gepaard met de ingebruikname van het eerste zonnestroomproject.

Dat valt wel net buiten de gemeente Zwartewaterland, het ligt op een staldak in Zwartewatersklooster. En dat ligt in Rouveen. “Dat komt door het postcoderoosgebied”, legt secretaris Bertil Hoentjen uit. “Je kiest een postcode die het gunstigst uitkomt. Wij wilden heel Zwartewaterland afdekken en dat konden we bereiken door het centrum van Hasselt te kiezen. Dit komt nu toevallig zo uit.”

Op het dak van de stal liggen nu 164 zonnepanelen, waar inwoners van Zwartewaterland een participatie in kunnen nemen. Per zonnepaneel is dat er een, en 120 zijn er al verzegd.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500