Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Edwin en Lilian de Lange verkopen ‘verrassende woning’

Geplaatst op: 25 maart 2019

Edwin en Lilian de Lange verhuizen binnen dezelfde straat. Daardoor staat hun markante woning aan de Prinses Beatrixstraat 2 te koop. “Mensen hebben vermoedelijk wat vooroordelen bij een woning aan de rand van het industrieterrein, maar eenmaal binnen zijn ze altijd verrast”, zegt Lilian.

Het is bovendien een huis met veel geschiedenis. EDEL-directeur Dirk de Lange en zijn vrouw Mina lieten het in 1947 bouwen en later trok de vader van Edwin erin. “Dit is dus ook mijn geboortehuis”, vertelt Edwin, die er ook de laatste twintig jaar weer woont met echtgenote Lilian.

Jarenlang was de woning eigendom van EDEL Tapijt. Er was zelfs een rechtstreekse telefoonverbinding tussen kantoor en de woning. “Ook het huis waar we naartoe verhuizen behoorde tot het bedrijf. Dat is in 1948 gebouwd, ongeveer in dezelfde stijl als dit huis. Wij verhuizen daar nu heen, omdat we dan bij de schuren wonen die we verhuren. Puur uit praktisch oogpunt eigenlijk”, legt Edwin uit.

Daarmee komt dan een einde aan bijna twintig jaar prettig wonen. “De ruimte is heel fijn”, zegt Lilian. “Dankzij de grote kelder en de ruime zolder zijn er eigenlijk vier woonlagen, waardoor het woonoppervlak heel groot is. Die kelder is multifunctioneel te gebruiken: opslag, speelkamer, noem maar op. Sinds we hier wonen, hebben we veel gemoderniseerd. Enkele jaren geleden is de keuken bijvoorbeeld vernieuwd. Toen hebben we ook een doorbraak naar de woonkamer gerealiseerd. Ook prettig is de diepe, groene tuin.”

En daar kun je rustig van het buitenleven genieten. De gedachte dat het op het industrieterrein altijd hectisch is, klopt niet. “Zeker in de avonduren en het weekeinde is het echt rustig. Vergeet ook niet dat je hier veel privacy hebt. In veel straten kijk je bij de buren naar binnen, terwijl wij echt vrij zitten. Ook parkeerproblemen kennen we hier niet: ruimte genoeg”, zegt Edwin.

Bovendien is de woning er één met karakter. Veel oude stijlelementen zijn bewaard gebleven, zoals bij de trapopgang en het plafond. En vanuit de woning zijn zowel het centrum als de winkels aan de Klaas Fuitestraat dichtbij. Reden genoeg om Prinses Beatrixstraat 2 eens te bekijken tijdens de Open Huizen Dag van 30 maart, zie ook https://tinyurl.com/ycmom77l

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500