Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bevrijdingsdag in Genemuiden?

Geplaatst op: 5 mei 2019

Veel inwoners hadden de vlag wel halfstok hangen.

Het is 5 mei en ik rijd een rondje Zwartewaterland. In Zwartsluis en Hasselt wapperen trots de Nederlandse Vlaggen bij de kerken en het gemeentehuis. Terug in Genemuiden kijk ik teleurgesteld in het rond. Gelukkig weten veel gezinnen dat het vandaag Bevrijdingsdag is en zij hebben de vlag uitgehangen. Maar…waar is de vlag aan de toren van de Grote Kerk? Zaterdag, tijdens de dodenherdenking, wordt daar de vlag netjes halfstok gehangen zoals het hoort. Op 5 mei vieren we de bevrijding van ons land in elk dorp, in elke stad, in elke gemeente. Onvoorstelbaar dat binnen de gemeente Zwartewaterland er 1 stad blijkt te zijn die de vrijheid op ZONDAG 5 mei niet zichtbaar wil vieren met trots wapperende vlag om de bevrijding van ons land te vieren.

Jan Hoekman

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500