Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewater twintigduizend palinkjes rijker

Geplaatst op: 18 mei 2019

Burgemeester Bilder en leden van de peurdersvereniging KIJG zetten zaterdagmiddag twintigduizend palinkjes uit in het Zwartewater. Dat gebeurde bij de pont. In Grafhorst en Kampen werden nog eens twintigduizend sliertige visjes uitgezet in het Ganzendiep en de IJssel.

Dit is zo langzamerhand een jaarlijkse traditie als bijdrage aan het herstel van de palingstand in Nederland. De peurvereniging bracht via haar leden en door een donatie van De Stadserven Kampereiland e.o. het geld bijeen voor 20.000 palinkjes. Daarnaast ontving de vereniging een bijdrage van de gemeenten Kampen en Zwartewaterland. De Stichting DUPAN heeft via het  Eel Stewardship Fund® het totale aantal palinkjes verdubbeld tot 40.000 stuks.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500