Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Parkeren Julianastraat ook tijdens markt verboden

Geplaatst op: 22 mei 2019

De uitzondering op het parkeerverbod in de Julianastraat voor de dinsdag wordt opgeheven. Ook tijdens markturen mag daar niet meer geparkeerd worden. Dat heeft het college van B&W besloten. Volgens haar blijft er ‘relatief weinig ruimte over om te passeren’.

Ook zorgen de geparkeerde auto’s voor een onoverzichtelijk verkeersbeeld, waardoor de doorstroming en de verkeersveiligheid in het gedrang komen. Nu mag er van 7:00 tot 18:00 uur nog geparkeerd worden aan de rechterzijde van de straat, op het fietspad.

Het uitzonderingsbord, aangebracht onder het verkeersbord met een parkeerverbod wordt binnenkort verwijdert. Parkeren op het Havenplein is op dinsdag verboden op diezelfde tijden. Dat wordt aangepast. Voortaan is dat alleen verboden tussen 9:00 en 18:00 op dinsdag.

Het parkeerverbod-bord op het Havenplein wordt vervangen door een bord met de tekst ‘alleen parkeren in de vakken’. Dat de tijden voor het verbod gewijzigd zijn, is omdat dat beter aansluit bij de huidige markttijden, aldus het college. Mensen die doorgaans hun auto op het Havenplein parkeren, kunnen dat op dinsdag doen op de parkeerplaats bij de Koppel, die ook voor het centrum aangelegd is.

Het besluit om het parkeerverbod aan te passen ligt tot 3 juli ter inzage. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken een bezwaarschrift indienen.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500