Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Col du Tourmalet op voor ‘de Wijkwieg’

Geplaatst op: 7 juni 2019

Ondernemers van OK Genemuiden zetten zich in 2020 in voor De Wijkwieg. Dat is een nieuwe opvanglocatie voor moeders met baby’s die in het Hervormd Wijkgebouw moet komen. De ondernemers gaan in juni 2020 de Col du Tourmalet in de Franse Pyreneeën op, zo maakte Jan Pleijsier deze week bekend bij de Summer Update van OK Genemuiden in De Kaaihof.

“Een van onze taken is een alternatief bieden voor abortus of uit huis plaatsing. Door moeder en kind bij elkaar te houden krijgen kinderen met dit innovatieve concept een kansrijke start”, aldus Mirjam Grégoire een van de bevlogen betrokkenen bij De Wijkwieg.

Ruim negentig OK-leden lieten zich in De Kaaiho bijpraten door de Ondernemerskring en de gemeente Zwartewaterland. De OK wil in nauwe samenwerking met gemeente en ondernemers dossiers als duurzaamheid en circulaire economie van de grond te krijgen. Met een pitch werden de verschillende onderwerpen ingeleid, waarna de ondernemers in groepen langs verschillende tafels rouleerden.

De reclamemakers van Muntz waren ook aanwezig. Zij presteerden hoe ze Genemuiden met een nieuwe campagne willen profilerenn. De gemeente gaf via diverse beleidsmedewerkers de laatste informatie over de uitbreiding van het industrieterrein, het parkeer- en verkeerbeleid en het Werkgeversservicepunt. Ook het Ondernemersloket was aanwezig bij deze tafel.

De gemeente vroeg de ondernemers ook om informatie voor de nieuwe Omgevingsvisie, die na de vakantie wordt geschreven en bepalend is voor de toekomst van de gemeente. Tenslotte kregen de ondernemers de laatste stand van zaken te horen rond het thema Duurzaamheid, waar de keuze moet worden gemaakt welke richting het onderzoek van alternatieve energiebronnen moet krijgen.

Het volgende OK Event staat gepland op 27 juni a.s. met een Grande OK Tour. Dan mogen de leden in door een aantal automerken beschikbaar gestelde bolides de omgeving verkennen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500