Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub wint toernooi bij PEC

Geplaatst op: 20 juni 2019

Meer aandacht voor het voetballen door kinderen met autisme. Met dit doel organiseerde PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle, in samenwerking met Stichting Empower afgelopen vrijdag het PEC kicks ASS-toernooi. Na de try-out van vorig jaar, vond de 2e editie opnieuw plaats in het MAC3PARK stadion. Teams uit de eerste editie, onder andere Zwolle, Berkum, Hattem en Genemuiden, kregen nu ook concurrentie van Prosoc uit Almelo en VV Hoogeveen.

Het unieke gevoel van voetballen in het stadion van PEC Zwolle ervaren, is voor de kinderen natuurlijk fantastisch. Voor deze doelgroep nog eens extra spannend door hun autisme-stoornis. Voldoende begeleiders en inlevingsvermogen van scheidsrechters zorgden ervoor dat het toernooi vanaf het beginsignaal prima verliep. Er werd 7 tegen 7 gespeeld in twee poules van vier teams. Het ging er fanatiek aan toe; gelukkig bleef de inzet van de EHBO-ers beperkt tot af en toe een pleistertje plakken. Tja, een sliding blijft niet altijd zonder gevolgen. Ook de vele ouders en grootouders op de tribune leefden hartstochtelijk mee en moedigden de teams flink aan.

Na de poulewedstrijden en kruisfinales maakten de teams van SC Genemuiden en VV Hoogeveen zich op voor de finale. Dit werd een hele spannende en gelijk opgaande strijd, waarbij Genemuiden uiteindelijk met 1-0 aan het langste eind trok. De winnende goal werd overigens gemaakt door een van de weinige meisjes die deelnamen. De spelers van Genemuiden waren door het dolle heen. Waar ze vorig jaar als finalist de winst aan Berkum moesten laten na strafschoppen, mochten zij nu de cup met de grote oren in ontvangst nemen. Supertrots! Overigens was er voor alle spelers na afloop een medaille.

PEC Zwolle United en Stichting Empower kijken terug op een zeer geslaagd toernooi en de spelers kijken nu al uit naar de volgende editie. Dit toernooi komt voort het project PEC kicks ASS, de wekelijkse voetbaltraining in Zwolle voor kinderen met autisme. Heb jij ook autisme, ben je tussen de 10 en 16 jaar oud en vind je voetballen leuk? Kom dan vrijblijvend een keertje meetrainen. Neem hiervoor contact op met Max Eijkelkamp van Stichting Empower via max@stichtingempower.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500