Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Open imkerijdag in Kampen

Geplaatst op: 8 juli 2019

Bijenvereniging Kampen en Omstreken houdt komende zaterdag een open imkerijdag. “Bent u ook zo benieuwd naar het werk van een imker? Vraag jij je ook af hoe honing gemaakt wordt en wat de bij daarvoor allemaal moet doen? Hoe komt de honing terecht in de raten en hoe bouwen de bijen deze? Onze imkers staan u graag te woord”, aldus de organisatie.

De dag is tussen 10.00 en 16.00 uur bij Wim Selles aan de Blekersdam 13 in IJsselmuiden en bij de Bijentuin aan de Rietteweg in de Brunneper Bongerd. In het stadspark verzorgt imker Aebe om 14 uur weer een leerzame parkwandeling waar u veel over de drachtplanten uitgelegd krijgt. De startpunt van de wandeling is de plantsoenschuur aan de Korteweg (tegenover de Kinderboerderij).

Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Imkers laten daarom zien wat jij kunt doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.
De Kamper bijenvereniging is heel actief en trots op het feit dat ze dit jaar 15 nieuwe aspirant leden mogen gaan opleiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500