Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Energieplein op braderie is serieuze zaak

Geplaatst op: 10 juli 2019

Voor het eerst kent de braderie in het centrum van Genemuiden vandaag een ‘Energieplein’. Een samenwerking van DuurzaamheidsCombinatie Zwolle en het energieloket van de gemeente, aangevuld met diverse bedrijven.

“Voor de meeste mensen geldt: ze moeten ervan bewust worden gemaakt dat er heel veel mogelijk is”, zegt voorzitter John Bakker van de energiecoöperatie Energiek Zwartewaterland. Er is een grote groep mensen die denkt dat verduurzaming van hun huis een ‘hele dure grap’ is, zegt hij.

“Je moet inderdaad wel investeren, maar dat heb je ook heel snel terugverdiend. Als je een pakket neemt, met bijvoorbeeld zonnepanelen en isolatie, dan kun je dat binnen zeven jaar terugverdienen”, vertelt Bakker. “Maar als je wilt investeren, dan denken mensen liever aan nieuwe keuken of badkamer. Dat is mooi en tastbaar. Wij willen laten zien dat het ontzettend veel waard is om te investeren in verduurzaming.”

Bij de stands op het plein kunnen bezoekers onder andere informatie vragen over glasisolatie of subsidies. “Hier kunnen mensen zich oriënteren”, legt Bakker uit. “En ze kunnen dan meteen een afspraak maken voor een gratis energiescan. Dat is een adviesgesprek, gewoon thuis aan de keukentafel.”

Een paar uurtjes op de braderie leverde vanmiddag al 7 boekingen op. “En dat gaat dan om serieuze mensen, die echt wat willen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500