Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 oktober 2019
Agenda
Prezero (tijdelijk)

Van der Weij met vertrouwen op vakantie

Geplaatst op: 10 juli 2019

Rene van der Weij heeft in het eerste deel van de voorbereidingen veel ervaringen opgedaan en geleerd. Hij gaat met vertrouwen op vakantie, voor zover er na een paar weken al conclusies zijn te trekken. “Ondanks de twee nederlagen in de oefenwedstrijden heb ik bij vlagen teruggezien welke kant we op willen. Dat geeft vertrouwen voor het komende jaar”, zegt de nieuwe trainer van Sportclub Genemuiden.

Vanavond gaat hij ‘in het dorp’ een hapje eten en daarna een teamactiviteit doen. “Ik vind het belangrijk dat jongens weten waar ze voetballen, vandaar dat we in Genemuiden blijven. Dit is in ieder geval een hele leuk groep. De sfeer is prima en de jongens werken hard. Plezier is belangrijk. Ook de eerste weken bij de club zijn me goed bevallen. Bij Genemuiden is alles goed geregeld: van het parkeren tot alles wat bij het trainen komt kijken.”

Na een paar weken vakantie begint het tweede deel van de voorbereiding, waarin Sportclub moet toegroeien naar de juiste vorm voor een nieuw seizoen Hoofdklasse B. Van der Weij heeft de competitie-indeling met interesse geanalyseerd. “Er zitten veel nieuwe ploegen in en dat maakt het interessant. Ploegen uit het westen zijn technisch vaak vaardiger dan ploegen uit het oosten. Daarnaast komen een paar teams terug uit de Derde Divisie, daarvan is het afwachten wat de ambities zijn: willen ze snel terug of niet? Uiteindelijk weet je na een wedstrijd of zeven acht wel waar je staat.”

Van der Weij gaat ervanuit dat Sportclub ‘meer aan de bal is’ dan zijn vorige ploeg Buitenpost. “Daarmee was het knokken en keihard werken om erin te blijven. Dat hebben we met z’n allen heel goed gegaan, maar ik denk dat we met Genemuiden meer aan voetballen toekomen. In de oefenwedstrijden heb ik al gezien dat we dat kunnen”, aldus Van der Weij, die na een vakantie zich opmaakt voor het volgende oefenduel: op 10 augustus tegen Go-Ahead Kampen.

De competitie begint vervolgens op zaterdag 31 augustus met een uitwedstrijd tegen Berkum. Een week later komt ACV op bezoek, waarna Eemdijk, NSC Nijkerk en RKAV Volendam volgen.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500