Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koeken en knuffels: wonderlijke combi op de braderie

Geplaatst op: 10 juli 2019

“Het was een spontane actie, het kwam bij iemand op en we hebben dat gelijk uitgevoerd”, lacht Melina Kamphof. Op de braderie worden knuffels en koeken verkocht voor Forza4Energy4All.

Dat is een voorbereiding op de grote actie die in september wordt gehouden: drie dagen lang bergen beklimmen voor Energy4All. Ook Kamphof zou meewandelen, maar raakte geblesseerd. “Ik ga wel mee naar Italië”, vertelt ze. “Ik mag nu de deelnemers voorzien van pasta.”

Vanuit de regio gaan er 10 mensen mee, in totaal zijn er meer dan 80 mensen die naar Italië gaan. Ook Ilona Brouwer, die bij de bevrouwing van de stand hoort, gaat de bergen op. “We gaan een aantal uur wandelen en klimmen per dag”, vertelt zij. “Ik moet nog wel wat meer gaan trainen.” Ook haar man Harmen wil ook gaan wandelen, in ieder geval een berg. “Normaal fietst hij. Maar het is ook wel mooi om nu een keer gezellig te gaan wandelen.”

De fiets gaat wel mee, verzekert ze. Vorig jaar fietsten diverse mensen het ‘sammetje’ (genoemd naar de overleden zoon van de familie Brouwer): drie bergen befietsen op 1 dag. “Dat gaan we nu niet doen, dan moet je veel eerder starten met trainen.” Wel hebben zich zes andere mensen aangemeld om dat dit jaar te doen.

“Ik kan iedereen aanraden om een keer mee te gaan”, zegt Brouwer. “Je doet het echt met z’n allen.” Voor haar groep van zes man wordt als richtlijn aangehouden om 6.000 euro sponsorgeld mee te nemen, 1.000 euro per persoon. Die doelstelling is al gehaald: inmiddels is er, zonder de opbrengst van de braderie, al 7.000 euro binnen.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500