Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echte Zwartewaterlanders vijftig jaar getrouwd

Geplaatst op: 21 juli 2019

Op 16 juli 2019 was het vijftig jaar geleden dat Cor en Tjallien Roeland-Holtrust in het huwelijksbootje stapten. Ter gelegenheid hiervan bracht burgemeester Bilder het echtpaar op 18 juli een bezoek in hun woning aan de Dr. H.A.W. van der Vechtlaan in Hasselt.

Cor en Tjallien zijn echte Zwartewaterlanders. Cor komt uit Genemuiden en Tjallien uit Zwartsluis.  Ze ontmoetten elkaar op tweede pinksterdag op 3 juni 1963. De trouwdag op 16 juli 1969 was een bijzonder warme zomerse dag. “De gebakjes waren gesmolten en het bruidsboeket hing er slapjes bij”, aldus het echtpaar. Het pasgetrouwde stel ging wonen in Cellemuiden. In 1973 verhuisden ze naar Hasselt. Het echtpaar kreeg drie kinderen, een zoon en twee dochters. Inmiddels is de familie uitgebreid met zeven kleinkinderen.

Na de landbouwschool ging Cor aan het werk op de boerderij van zijn broer. Daarna volgde hij de slagersopleiding en werkte hij in de welbekende slagerij Roeland van zijn familie. Daarnaast was hij beëdigd taxateur vee en vlees. Helaas moest Cor wegens gezondheidsredenen vroegtijdig met dit werk stoppen. Tjallien was onder andere leerplichtambtenaar bij de gemeente Zwolle. Ook heeft ze de opleiding psychosociale wetenschappen en counseling gevolgd.

Ruim 20 jaar geleden is Cor een vrijwilligersclub begonnen bij Olympia ‘28. Tot op de dag van vandaag is hij hier nauw bij betrokken. Tjallien was één van de medeoprichters van Peuterspeelzaal Het Hummeltjeshonk. Als vrijwilligster was zijn kerkelijk actief en daarnaast zette zij haar talenten in op scholen voor kinderen met leer en ontwikkelingsmoeilijkheden.

“Liefde is het werkwoord voor een 50 jarig huwelijk, het leven samen is heel bijzonder”, aldus Cor en Tjallien. Het huwelijksjubileum wordt in kleine kring gevierd met familie en vrienden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500