Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rondje Zwartewaterland nieuw op de kaart

Geplaatst op: 21 juli 2019

Terwijl de Nijmeegse Vierdaagse, met veel deelnemers uit Zwartewaterland, nog maar net voorbij is en de vakantie eigenlijk nog moet beginnen hebben SCEG en d’Olde Soldoat elkaar alweer gevonden in een sportieve, culinaire maar vooral ook gezellige activiteit: Het Rondje Zwartewaterland.

Op zaterdag 7 september kunnen de wandelliefhebbers al vroeg uit de veren; tussen 8.00 en 10.00 staat een ontbijt geserveerd in d’Olde Soldoat waarna de wandeltocht kan beginnen. Het eerste stuk voert naar Hasselt, waar in  Café Ad Vundum een eerste tussenstop wordt gemaakt onder het genot van koffie en een versnapering. Langs de Stenen Dijk, de Veldschuur, de Olde Maten en Zwartewaterklooster, een schitterende gevarieerde route, gaat de tocht verder richting Zwartsluis. Aan het eind van dit langste deel van het rondje Zwartewaterland krijgen de deelnemers een lekkere lunch geserveerd in Brasserie de Blizzard in Zwartsluis. Het laatste stukje (maar ja, de laatste loodjes…) voert via de pont weer terug naar d’Olde Soldoat, waar de pelgrims worden onthaald met een verfrissing.

Dat is echter niet het gehele programma; onderweg krijgen de deelnemers een aantal vragen voorgelegd. Voor degene die daarop de meeste goede antwoorden heeft gevonden ligt na aankomst nog een prijs te wachten. Die prijs zal om ongeveer 17.30 uur worden uitgereikt. Voor alle deelnemers zal er ook een herinnering zijn. Om zes uur kunnen de wandelaars dan aanschuiven voor een pelgrimsdiner, compleet met water en wijn. De culinaire hoogstandjes, waartoe Johan Snel in staat is, maken alleen dit onderdeel al de moeite van het deelnemen waard.

Er is een beperkt aantal plaatsen, om precies te zijn 44, aan het diner beschikbaar. Daarbij geldt de ouderwetse regel ‘wie het eerst komt, het eerst maalt…’. Wie verzekerd wil zijn van een plekje dient zich aan te melden bij d’Olde Soldoat en daarbij tegelijkertijd de prijs voor dit arrangement contant te voldoen. (Dus niet telefonisch of per mail, maar in het café of de cafetaria). De kosten van het gehele arrangement bedragen € 55,00. Daarvoor krijgen de deelnemers, behalve een prachtige wandeling, dus ook een ontbijt, koffie met toespijs, lunch en een volledig diner.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500