Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe fietsroute rond Hasselt

Geplaatst op: 21 juli 2019

Wens van De Zwaluw komt uit: er is nu een fietsroute die langs de molen komt. Natuurlijk komen er al veel mensen langs de molen maar er was nog geen officiële fietsroute. Bij de startbijeenkomst IJsseldelta kwam het advies van de coördinator van de ANWB om de plaatselijke ANWB-consul Wim Reuvekamp te benaderen met het verzoek om een fietsroute te ontwerpen.

De route is er gekomen maar het verzoek om deze op te nemen in de ANWB-routeboekjes werd helaas niet gehonoreerd omdat men in de regio Zwolle al voldoende routes heeft. Bovendien kost het extra capaciteit om nieuwe routes jaarlijks te controleren, zo was door de toeristenbond in de afwijzingsbrief aangevoerd. Het bestuur van De Zwaluw heeft toen besloten om de door de consul ontworpen route in eigen beheer uit te geven. Er ligt nu een fraai uitgevoerde en informatieve route klaar voor de fietsliefhebbers onder de naam “Stenendijkroute”. Zoals bekend is de Stenendijk de enige overgebleven gemetselde zeewering in Nederland.

De fiets route van 30 kilometer is gratis verkrijgbaar in Hasselt bij Grand Café De Linde, het TIP, de Werkplaats en in Zwolle bij Hotel Van der Valk en Camping de Agnietenberg. De nieuwe route is uiteraard ook verkrijgbaar bij korenmolen De Zwaluw aan de Stenendijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500