Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vakantie in de regio: watertaxi door De Wieden

Geplaatst op: 4 augustus 2019

Foto Erik de Graaf

Twintig vrijwilligers van Natuurmonumenten zijn deze zomer weer schipper van de EcoWaterLiner. Sinds mei vaart de ‘watertaxi’ tussen Sint Jansklooster, Blokzijl en Giethoorn. In de warme zomer van  2018 kochten meer dan 4200 wandelaars en fietsers een kaartje. Ook eens uitproberen? Genemuiden Actueel mag twee kaartjes weggeven voor dit bijzondere vervoersmiddel dat fietsen of wandelen combineert met varen. Interesse? Mail dan waarom je deze kaartjes graag wilt naar redactie@genemuidenactueel.nl

Ook dit jaar hebben al de nodige toeristen het water van De Wieden ontdekt aan boord van het bijzondere transportmiddel. “Steeds meer bezoekers en regiobewoners ontdekken dat ze een fiets- of wandeltocht op een leuke manier kunnen combineren met een vaartocht”, zegt beheerder Bernadette Haverkort van Bezoekerscentrum De Wieden, waar de twee EcowaterLiners dagelijks vertrekken.

Natuurmonumenten is voor het vierde jaar verantwoordelijk voor de exploitatie van de twee EcoWaterLiners. Jaarlijks groeit het aantal opvarenden nog. Zij kunnen ’s ochtends vertrekken vanuit Sint Jansklooster naar Blokzijl of Giethoorn. Daarna varen de boten in tegenovergestelde richting. Naar Giethoorn is het ongeveer een uur varen, naar Blokzijl een kleine anderhalf uur. Na aankomst kunnen de passagiers verder wandelen of fietsen, of eventueel weer met de EcoWaterLiner terug. Opstappunt in Giethoorn is de Beulakerweg, vlakbij pompstation Prinsen. In Blokzijl arriveert en vertrekt de EcoWaterLiner bij basisschool De Schutsluis aan de Juliana van Stolberglaan.

Leden van Natuurmonumenten kunnen met korting opstappen. Wie voor de tocht lid wordt, krijgt een gratis dagkaart of twee trajectkaarten.

Meer informatie en de vertrektijden op

www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-de-wieden

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500