Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderrommelmarkt zo geslaagd als het weer

Geplaatst op: 22 augustus 2019

“Dik tevreden”, glimlacht organisatrice Anneke van Dijk donderdagmiddag om iets over 12.00 uur. Het Havenplein is dan al vol met jonge handelaren en veel bezoekers. De missie om de kinderrommelmarkt nieuw leven in te blazen is kortom geslaagd.

“De eersten waren er al om 10.00 uur…”, zegt Van Dijk, die schat dat er ruim meer dan honderd verkopers zijn op het Havenplein. “Vorig jaar was het plein half gevuld en hadden we 58 verkopers. Nu is het hele plein bijna vol. Vooral met kinderen uit Genemuiden en een enkeling van buiten. We hebben het weer natuurlijk mee.”

Een enkele handelaar komt nog na 12.00 uur naar het centrum van Genemuiden. Niet allemaal met winstoogmerk. “Verdienen? Opruimen!”, lacht een moeder. Verderop is een meisje in onderhandeling met een man, overduidelijk een ‘echte’ handelaar die op zoek is naar producten waarop hij nog wat winst kan maken. Een doos LEGO voor 12,50 vindt hij wat te gortig, maar voor 9 euro wil het meisje het niet doen. En dus gaat de koop niet door.

Ondertussen lopen de eerste mensen met volle tassen al over het plein. “Even gebeld met het thuisfront en een auto met aanhanger konden we nog wel gebruiken”, lacht een moeder, die een groot plastic geval in de tas heeft zitten. De markt duurt nog tot 16.00 uur.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500