Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

In het zonnetje voor onderhoud Koeienbankje

Geplaatst op: 1 oktober 2019

Vorige week werden de medewerkers van Philadelphia ’t Olde Staduus in het zonnetje gezet door het Fonds van Camen. Dit in verband met alle inzet waarmee de medewerkers het zogenoemde Koeienbankje onderhouden.

In 2017 is er tijdens de herinrichting, op de kop van het Havenplein, een bankje geplaatst ter herinnering aan de nalatenschap van Henricus van Camen.  De weldoener die 227 jaar geleden zijn vermogen schonk aan de minderbedeelden in de Genemuider samenleving.  Zijn boodschap was en is heden ten dage nog steeds: Oog hebben voor mensen die het minder hebben en omzien naar elkaar.

Het ‘koeienbankje’ bestaat uit baksteen, rvs en mozaïek. De koeienafbeeldingen symboliseren de landerijen waar de nalatenschap uit bestond.  Om het bankje een lange levensduur te garanderen en om een oogje in het zeil te houden heeft het Fonds van Camen de hulp van de medewerkers van Philadelphia ’t Olde Staduus ingeroepen.
Zij maken tegen een kleine vergoeding wekelijks het bankje schoon en melden als er schade, of iets mis is meteen. Dankzij hun hulp en inzet is het een uitnodigend rustpunt bij de haven.

Dat verdient wel eens een extra waardering. Dus was er voor iedereen een bon van D’ijsko en een grote pot snoep.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500