Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Taghof wil dieren meer naar de mensen brengen

Geplaatst op: 5 oktober 2019

Kinderboerderij De Taghof wil de dieren de komende jaren meer ‘naar de mensen’ brengen. Dat zegt beheerder Bert Timmerman op een zonovergoten en dus drukke Dierendag op de kinderboerderij. “Elders zie je wel dat mensen en kinderen bijvoorbeeld een stukje met alpaca’s wandelen. Dat soort dingen willen wij ook meer gaan doen”, vertelt Timmerman, terwijl hij de verkeersleiding op het tractorpleintje in handen heeft.

Voor de plannen moeten de alpaca’s nog wat tammer worden, maar daarmee gaat het volgens Timmerman de goede kant op. Het zijn meteen bijna zijn lievelingsdieren. “Buiten de alpaca’s vind ik de eenden ook mooi om te doen. Daarmee ben ik ook ooit begonnen op De Taghof. De wetgeving is wel steeds lastiger bij deze dieren overigens”, vertelt Timmerman.

Hij is al meer dan dertig jaar betrokken bij de kinderboerderij, die ooit door zijn schoonvader en Bertus Kooijman is begonnen. Met acht vrijwilligers runt Timmerman De Taghof. “Meer hulp is altijd welkom, maar de laatste tijd zijn er ook mensen die hun hulp aanbieden. Er is bijvoorbeeld iemand die veel dingen voor ons timmert. Dat kan ook thuis. Alle hulp blijft uiteraard welkom.”

Want er is nog genoeg te doen op de kinderboerderij. Buiten het dagelijkse onderhoud liggen er grotere projecten in het verschiet. Na twintig jaar Taghof op de huidige locatie komt de vervangingsvraag op tafel. “Denk aan het hekwerk en ook binnenin de gebouwen. We zijn wel een eind op streek met de uitbreiding en vernieuwing van de voliere. En uiteindelijk moet ook het dak nog worden vervangen.”

Dan valt een meisje van een tractor en moet de verkeersleider even hulp bieden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500