Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Half Genemuiden betrokken bij jubileum Hervormde scholen

Geplaatst op: 11 oktober 2019

Niet de paarden, maar kinderen maken vrijdagmorgen de manege onveilig. Zo’n 350 leerlingen van Johannes Calvijnschool, Johannes Bogermanschool en Maarten Lutherschool hebben een spelletjesmorgen in wat normaal het domein van de paarden is.

Het is de tweede feestdag voor de leerlingen, die gisteren een gezellige dag met hun grootouders hadden. Alles in het kader van het honderdjarig bestaan van de Hervormde scholen. Dat feest wordt vanavond in de Grote kerk afgesloten met een dankdienst en daarna is er nog een reünie in het Hervormd Centrum.

Juf Anita Schilder van de Maarten Lutherschool is blij met de grote opkomst van ouders en grootouders. “En er zijn ook heel veel vrijwilligers”, vertelt ze. “Half Genemuiden is zo’n beetje betrokken bij honderd jaar Hervormde scholen.”

Alvorens de spelletjes in de manege van start gingen, hielden de scholen eerst een gezamenlijke sponsorloop, waarvan de opbrengst naar de MAF, de Wijkwieg en Hart voor de Roma’s gaat. Een opbrengst waarvoor Schilder dankbaar is: ruim zesduizend euro. Ook de goede doelen zijn blij met de actie en bedankten de kinderen daarvoor met een smakelijke hap: een oliebol van de kraam.

Die hadden ze ook verdiend, vindt de juf. “Sommige kinderen renden wel acht rondjes van zo’n 400 meter. Ze waren zo fanatiek, dat was prachtig om te zien.”

En dat fanatieke is er in de manege nog niet vanaf. Een goede locatiekeuze, zo blijkt. “Toen de sponsorloop klaar was, begon het te regenen. Dus het is mooi droog afgelopen.”

Tot de middag blijven de kinderen van de drie scholen samen in de manege. Althans, vanaf groep 4. De rest is op de Calvijnschool en de kinderboerderij. Gisteren kwamen de kinderen van alle scholen ook bij elkaar. “Sommige mensen zeiden dat we dat vaker moeten doen”, vertelt Schilder, die dat wel een beetje kan onderschrijven. “Het verbroedert gewoon.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500