Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwaarste pompoen niet op de Biestemerk

Geplaatst op: 15 oktober 2019

Klaas van der Sluis heeft dinsdag pompoenen in alle soorten en maten bij zich, maar de twee zwaarsten van Nederland heeft hij niet meegenomen naar Genemuiden. Een dorpsgenoot van Van der Sluis kweekte de zwaarste pompoen van Nederland, zo bleek onlangs op een heus Nederlands Kampioenschap. Die pompoen van dik zeshonderd kilo wil de kweker niet kwijt.

Van der Sluis zelf was ook goed voor een pompoen die richting de zeshonderd kilo ging. Die heeft hij verkocht aan een Amsterdammer. “Hij staat in een versmarkt, puur voor de promotie. Die pompoen is met een vrachtwagen naar Amsterdam vervoerd. Mijn zoon heeft een boerenbedrijf en hij zorgde dat het gevaarte in de vrachtwagen kon”, vertelt Van der Sluis.

De aandacht voor zijn pompoenen was ook dit jaar weer groot. De reusachtige pompoen stond ook nog even bij hem voor de deur aan de Kamperzeedijk en trok uiteraard veel aandacht. Ook op de Biestemerk, waar de Zeedieker voor de vijfde keer staat, was er weel interesse voor de uit de kluiten gewassen natuurproducten.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500