Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers op pad

Geplaatst op: 15 oktober 2019

In Amersfoort brachten zaterdag diverse fokkers 43 grote Wyandottes en 170 Wyandotte krielen bijeen op hun jaarlijkse fokkersdag. Tussen dit grote geweld waren vader Aart en zoon Arno Withaar present met een aantal Wyandotte in de dwergvorm en in de kleurslag wit zwart columbia. Volgens bovengenoemde combinatie waren de dieren zeer zwaar gekeurd hetgeen dan ook resulteerde  bij hun hanen in 2x het ZG en bij hun hennen in 1x G en 1x Zg als beoordeling.

In Wenum Wiesel ( Apeldoorn ) werd op 10, 11 en 12 oktober in de manege de Oranjehal de kleindierenshow “Midden Veluwe “ gehouden. Twee leden van kleindierenvereniging de Zwartewaterfokkers togen op woensdagavond met enkele dieren hier ook naar toe om enkele van hun dieren hier tentoon te stellen. Johan Barneveld gaf hier  met zijn enorme grote Toulouse ganzen zijn visite kaartje af. Deze dieren geboren in 2019 en nog niet eerder geshowd zullen zeer zeker nog verder uitgroeien en dus nog mooier worden maar wisten hier ZG en F predikaten te behalen.

Ook had hij enkele Barnevelder krielen hiermee naar toe genomen waarbij de haan ZG en de hennen met 1x ZG en 1x F naar huis terug keerden. Ook aanwezig Harm Bruins met zijn Hollandse krielen in de kleurslag Patrijs, zijn haan scoorde ZG en de hennen noteerden 1x ZG en 2x F. Ze kijken dan ook uiterst tevreden terug op deze show en gaan met frisse moed en vol vertrouwen het nog maar juist begonnen showseizoen in met hun dieren.

Op 5, 6 en 7 december zijn deze en natuurlijk veel meer dieren en diersoorten te bewonderen op de Clubshow in de Overtoom te Genemuiden waar dan de Zwartewaterfokkers hun jaarlijkse clubshow houden. Kom ook eens een bezoekje brengen aan dit jaarlijkse hoogtepunt van de Zwartewaterfokkers wat bovendien nog steeds gratis is te bezoeken. Voordat het echter zover is zal men eerst nog wel enkele shows in het land met hun dieren met een bezoekje vereren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500