Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers op de Wiedenshow

Geplaatst op: 19 oktober 2019

De 51e Wiedenshow werd op 18 en 19 oktober gehouden in zalencentrum de Burght in Vollenhove. Door kleindierliefhebbers uit deze omstreken waren 429 dieren ingeschreven voor deze show en onder deze inzenders bevonden zich van de Zwartewaterfokkers een tweetal konijnenfokkers en eveneens een Combinatie van konijnenhouders die hier in het naburige Vollenhove present waren.

Het waren de leden Siem Kolk, Henk Spijkerman en de Combinatie ’t Ermhuus die hier met wisselend succes aanwezig waren. De Tan konijnen van Henk kwamen met 2x G en 1 maal ZG terug naar Hasselt. De Klein Zilvers in de kleurslag midden geel van Siem noteerden 1x G en 2x ZG, bovendien was 1 van zijn dieren de mooiste Klein Zilver van de show. Tot slot de Combinatie ’t Ermhuus ( vader Siem en zoon Gerritjan Kolk ) hadden hier de Hollanders in de driekleur zwart in de kooien zitten en deze dieren behaalden 5 maal het ZG en 2 maal het F predikaat. 1 van deze dieren bracht het tot Fraaiste konijn bij de dieren in de groep tekening en dit dier was uiteraard ook de fraaiste Hollander. Ook mocht de Combinatie een KLN prijs in ontvangst nemen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500