Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Maaltijden De Lange vliegen de deur uit

Geplaatst op: 14 november 2019

De tapa tapa van De Lange

Na anderhalf jaar aan de Klaas Fuitestraat kan De Lange de conclusie trekken dat de verhuizing positief heeft uitgepakt. Johan en Carin de Lange trekken daar een ander publiek, merken ze. “De maaltijden lopen hier heel goed. Ook onze maaltijdservice voor ouderen groeit nog steeds”, vertel Carin.

Meer jongere mensen komen de winkel binnen, valt haar op. “Deels mensen die oversteken vanuit de supermarkt, en deels mensen die na het werk hier onder meer maaltijden kopen. We zitten nu veel meer op de route dan eerst. En ook Genemuidenaren kiezen steeds meer voor het gemak van maaltijden, waaronder veel tweeverdieners. Ook hebben we steeds meer zakelijke klanten, waar we bijvoorbeeld werkfruit leveren: twee keer per week brengen we dan bijvoorbeeld verse appelen, druiven, mandarijnen en bananen.”

En de keuze is reuze bij De Lange. Het assortiment (vier halen, drie betalen!) bestaat elke dag in ieder geval uit stampotten, Hollandse pot, bami en nasi Italiaans en de ondertussen klassieke Gaellemuniger stoofpot. Uiteraard allemaal met verse producten die bij De Lange te koop zijn. “Mijn uitdaging is altijd dat ik zonder zout, maar met kruiden kook. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen proeft dat ze iets bij een versspecialist hebben gekocht.”

Met het jongere publiek is ook het assortiment veranderd. Er is steeds meer behoefte aan bijvoorbeeld trendy producten als gember en citroengras. “Ik merk dat mensen ook steeds meer om kookadviezen vragen. Ze willen weten hoe ze iets moeten bereiden. We zijn nog meer een speciaalzaak geworden. Dat vind ik leuk, omdat ik nog steeds gek ben op koken.”

En aan de andere kant is ook het oudere publiek De Lange trouw gebleven. De maaltijdservice loopt bijvoorbeeld heel goed. “Lang bracht Johan zelf de maaltijden rond, maar we hebben nu een speciale bezorger. Die bezorgt twee keer in de week de koelverse maaltijden die ook vier dagen gekoeld bewaard kunnen worden.”

Nieuw in het assortiment is tapa tapa. Ondanks de twee woorden zonder s, gaat het uiteraard om tapas. “Die hebben we in drievaks en zevenvaks schalen. Lekker voor de zaterdagavonden of tijdens de feestdagen”, vertelt Carin, die ondertussen het kerstmenu alweer klaar heeft. Ook dat wordt weer een drukke tijd.

“Dit is ook nieuw…”, zegt ze tenslotte bij de kassa. Daar staan kleine flesjes opgestapeld. “Shots die goed zijn voor de gezondheid. Ze helpen bij verkoudheid, ontstekingen en reinigen de huid. En je krijgt er nog energie van ook.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500